Bispekandidat 2020 i Helsingør, bispekandidat 2009 i København

Ikke-kategoriseret

Glædelige nyheder

Sådan er julens budskab. Et glædeligt budskab. Eller ”eu-angelion”, som det hedder på græsk i Det Nye Testamente. Julens budskab er helt igennem glædeligt: Nemlig at Guds søn er blevet født på jord. Han er kommet til os. Og det eneste vi skal, er at tage imod Ham. Ved at tro på Ham får vi del i den frihed, fred og glæde, Han kommer med. Det er i korthed julens glædelige budskab.

Og vel og mærke er det budskab et budskab, der rækkes ud til alle: Uanset hvad man kommer med og hvor man kommer fra, så skal enhver være velkommen til at modtage det budskab og den frihed, Han lover os.

Derfor glæder det mig ekstra meget, at jeg som sognepræst i Den Danske Folkekirke i en ellers meget vanskelig tid og et ellers meget nedlukket samfund, så vidt det er muligt kan række det budskab ud til alle i julen: ”Modtag Ham, som er kommet til os som et lille barn, så vil også du blive frelst”

I princippet er der åbent for enhver, der vil til Guds hus og modtage det glædelige budskab. Vi har ganske vist kun plads til 50 kirkegængere ad gangen, så hvis der er fyldt op, må du komme igen til den næste gudstjeneste, jeg har.

Du skal ikke vise coronapas og du skal ikke melde dig til, for at komme ind i Guds hus. Du kan i princippet komme ind fra gaden og modtage det glædelige budskab.

Det er glædeligt, at det er muligt. Gør derfor endelig også brug af kirken i denne vanskelige tid.

Note/disclaimer: Når det er sagt, vil jeg naturligvis opfordre enhver til at følge myndigheders generelle opfordringer om at lade sig vaccinere, teste, evt. anvende maske og i det hele taget opføre sig med omtanke i forhold til at undgå smitte og lade sig smitte. Læs mere på www.coronasmitte.dk

Leave a Reply